Önder Apo’ya yönelik tecridin sonlandırılması ve artan hak ihlallerini protesto etmek amacıyla hapishanelerde 27 Kasım’da süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemi başlatıldı.
26’ncı grubun devraldığı eylem, 129. gününde sürüyor.
Başurê Kürdistan Bölgesi’ne bağlı Maxmur Kampı’nda 18 Aralık’ta başlatılan eylem, 108. gününe girdi.
Yine Yunanistan’ın Lavrio Kampı’nda kalanların da açlık grevlerine destek amacıyla başlattıkları süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemi 91. gününde devam ediyor.
İmralı tecridinin kaldırılması talebiyle başlatılan açlık grevi eylemine birçok kez katılan Mehmet Hayme’nin babası Şafi Hayme, önceki gibi oyalama politikalarına gelmeyeceklerini, tecridin tamamen kaldırılması gerektiğini söyledi.
”Şimdi daha gözle görülür değişiklikler olması gerekiyor. Samimi, dürüst yaklaşımlar gelişmeli ancak o zaman eylemler sonlandırılabilir. Bu durumu ne onlar kabul eder, ne halk kabul ediyor. Biz de çocuklarımızın yanındayız.”
Tutsakların taleplerine, Kürt halkı başta olmak üzere tüm kamuoyunun duyarlı olması gerektiğinin altını çizen Hayme, “Her hafta Koşuyolu Parkı’nda, açlık grevlerine ilişkin açıklama yapılıyor ve herkesin bu açıklamaya gelmesini ve tutuklulara sahip çıkmasını bekliyoruz. ” çağrısında bulundu.