Agos Gazetesi Yazarı Hrant Dink’in katledilişinin 14’üncü yıl dönümü vesilesiyle Halkların Demokratik Partisi Merkez Yürütme Kurulu yazılı bir açıklama yayımladı.
14 yıldır devam eden davaya dikkat çekilen açıklamada “Yargılamalar gerçeği ortaya çıkarmaya değil, onu gizlemeye, katliamı aklamaya yönelik yapıldı” denildi.
“Agos’un önünde ölüm tehditleri savuranlar, adliye kapılarında parmak sallayanlar, valilik makamında had bildirenler yargı önüne dahi çıkartılmadı. Bildiri yayımlayanlar, korumayanlar, vur emrini verenler yargılanmadı” sözlerine yer verilen açıklamada, sorumluların ödüllendirildiğine dikkat çekildi.
Hrant Dink’in Türkiye’nin gizlenen gerçeklerini anlatan bir hakikat savaşçısı olduğuna yer verilen açıklamada, “Hrant Dink, sadece ailesi, dostları ve Ermeni halkı için değil, insanlık, barış, kardeşlik, özgürlük ve demokrasi mücadelesini sürdüren Türkiye halkları için de büyük bir kayıp oldu” denildi.
Halkların Demokratik Partisi Merkez Yürütme Kurulu,”Hrant Dink’in mücadelesini ortak ve özgür bir yaşam yaratana kadar kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hrant Dink’in büyüdüğü Tuzla Ermeni Yetimhanesi’nin restore edileceğini duyurdu.
Konuyla ilgili sanal medya hesabından bir açıklama yapan Ekrem İmamoğlu, “Gazeteci Hrant Dink’in büyüdüğü Tuzla Ermeni Yetimhanesi’nin alanıyla ilgili plan değişikliği İBB Meclisimizden oy birliğiyle geçti.
Böylece, kurulacak Kamp Armen Gençlik Merkezi’nin önünde herhangi bir engel kalmadı. Vefat yıl dönümünde rahmetle anıyorum.” dedi.